Θεραπευτική άσκηση - Κινησιοθεραπεία

Θεραπευτική άσκηση - Κινησιοθεραπεία

Θεραπευτική άσκηση:

Τα οφέλη τις σωματικής άσκησης είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Η ένταση, η διάρκεια και οι επαναλήψεις ποικίλουν αναλόγως με την παθολογία και τα συμπτώματα που έχει ο κάθε ασθενής. Εφαρμόζεται για να επιτύχουμε διατήρηση η αύξηση της δύναμης, αντοχή, ισορροπία και ευλυγισία.

Άσκηση και διατάσεις

Ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει ο φυσικοθεραπευτής, δίνει συμβουλές για άσκηση ή/και για διατάσεις. Η άσκηση θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας, στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, στην αύξηση του μυϊκού τόνου και της δύναμης , στην ανακούφιση του οιδήματος και του πόνου και στην γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου.

Το πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων θα βοηθήσει στην αύξηση του μήκους των μυών και στην γενικότερη βελτίωση της ελαστικότητας των ιστών επίσης προωθεί την επούλωση και τον σωστό προσανατολισμό των νέων αναγεννημένων ινών .

McKenzie method (MDT):

Μέθοδος για την αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Δημιουργήθηκε από τον φυσικοθεραπευτή Robin McKenzie την δεκαετία του 1950 στην Νέα Ζηλανδία. Ιδιαίτερα διαδεδομένη για παθήσεις πως είναι η οσφυαλγία, ισχιαλγία, ραχιαλγία, μυϊκούς σπασμούς

Ζητήστε σήμερα κιόλας συμβουλές για το δικό σας πρόβλημα!
210 2011 374 / 693 6725 905